Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), τυχόν ειδικότερης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ορισμένους τομείς, της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006, ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Στις 25 Μαΐου 2018 τέθηκε σε εφαρμογή ο Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (EE 2016/679) (στο εξής ο «Κανονισμός») για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ. Ο παρών ιστοχώρος αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679.Το παρόν κείμενο πολιτικής περιγράφει τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων των χρηστών κατά την επίσκεψη ή χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ιστοχώρου μας. Με την επίσκεψη και πλοήγησή σας στον ιστοχώρο μας, αποδέχεστε τους όρους που περιγράφονται στην πολιτική αυτή.

1. Ποια δεδομένα συλλέγουμε:

Συλλέγουμε, λαμβάνουμε, αποθηκεύουμε και γενικώς επεξεργαζόμαστε τα εξής που σας αφορούν:

  • Προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες που καταχωρείτε μέσω του ιστοτόπου, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που παρέχετε όταν δημιουργείτε λογαριασμό στον ιστότοπο (συγκεκριμένα: όνομα, επώνυμο, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό φορολογικού μητρώου σε περίπτωση που για κάποια αγορά μας ζητηθεί να εκδώσουμε τιμολόγιο),
  • πληροφορίες που εμπεριέχονται ή που σχετίζονται με οποιασδήποτε φύσης επικοινωνία σας με εμάς, είτε απευθείας είτε μέσω του ιστοτόπου μας
  • πληροφορίες όπως αυτές που αναλύονται στη συνέχεια με τίτλο «Cookies».

Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία καταχωρείτε κατά την εγγραφή σας ή τη συγκατάθεσή σας πρέπει να είναι πλήρη και αληθή και να περιλαμβάνουν απαραιτήτως τα εξής: πλήρες όνομα και επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ισχύουσα διεύθυνση e-mail.

 

Δεδομένα Ειδικής Κατηγορίας

H επιχείρησή μας δεν συλλέγει ούτε απαιτεί την κοινοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (δεδομένα ειδικής κατηγορίας άρθρου 9 του Κανονισμού).

2. Προϋποθέσεις για τη λήψη της συγκατάθεσής

Η επιχείρησή μας συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα με βάση τη συγκατάθεσή σας. Η συγκατάθεσή σας παρέχεται υπό τη μορφή γραπτής δήλωσής σας αποκλείοντας ρητά οποιαδήποτε άλλο τρόπο. Το αίτημα προς συγκατάθεση είναι διακριτό, κατανοητό, σε εύκολα προσβάσιμη μορφή και χρησιμοποιεί σαφή και απλή διατύπωση. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας το ίδιο εύκολα με τον τρόπο που τη δώσατε.

3. Για ποιο σκοπό συλλέγουμε τα δεδομένα

Η επιχείρησή μας ακολουθώντας την αρχή της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, περιορίζει τη συλλογή και επεξεργασία μόνο στα προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι κατάλληλα, συναφή και αναγκαία για το σκοπό για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, συλλέγουμε, αποθηκεύουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μετά από τη ρητή και ελεύθερη συγκατάθεσή σας με σκοπό:

  1. την εκτέλεση της σύμβασης αγοραπωλησίας από απόσταση μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, είτε από το φυσικό κατάστημα
  2. την εκτέλεση της υπηρεσίας που ζητήσατε να σας παρέχουμε,
  • τη συμμόρφωση της επιχείρησής μας προς την κείμενη νομοθεσία, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: τη φορολογική, εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία,
  1. την καταχώριση παραγγελίας, αποστολή παραγγελίας στην ταχυδρομική διεύθυνση που μας δώσατε, παρακολούθηση της παραγγελίας μέχρι την παράδοση,
  2. την ενημέρωση για όποιο πρόβλημα ανακύψει κατά την εκτέλεση της παραγγελίας άμεσα, και την απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα ή αίτησή σας,
  3. την ενημέρωσή σας για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τις προσφορές μας και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, μόνο εφόσον μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας,
  • τη διενέργεια διαγωνισμών,
  • την εσωτερική έρευνα και στατιστική ανάλυση, ώστε να διαπιστώνουμε πώς χρησιμοποιείται ο ιστότοπος μας και να κατανοούμε πώς μπορούμε να τον βελτιώσουμε,
  1. την αρτιότερη ανταπόκριση σε παράπονο/-α σχετικά με την παραγγελία σας,
  2. τη συμμόρφωσή μας στις απαιτήσεις του νόμου, των ρυθμιστικών αρχών και των κανονισμών συμμόρφωσης, (εφόσον συντρέχει τέτοια περίπτωση),
  3. την επαλήθευση όσον αφορά στη συμμόρφωση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που διέπουν τη χρήση του ιστοτόπου μας,
  • την προστασία των αστικών δικαιωμάτων μας,
  • την κατανόηση των ενδιαφερόντων σας, ώστε να μπορούμε να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο, τις προσφορές και τις λοιπές δράσεις που εμφανίζουμε στον ιστότοπό μας με τέτοιο τρόπο που να ανταποκρίνεται καλύτερα στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας.

4. Διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Κατά την αποστολή δεμάτων και παραδόσεων εμπορευμάτων διαβιβάζουμε το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email σας στους μεταφορείς και – ενδεχομένως στον εκτελεστή εντολών – με τους οποίους έχουμε συνάψει σύμβαση, με σκοπό να εκπληρώσουν την παράδοση και να έρθουν σε επαφή μαζί σας για να ενημερωθείτε και να συμφωνήσετε την παράδοση.

Η νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων που συνδέεται με το παρόν προκύπτει από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) του ΓΚΠΔ, εφόσον μας έχετε δώσει ρητά τη συγκατάθεσή σας. Σε περίπτωση που η επεξεργασία των δεδομένων απαιτείται για την εκπλήρωση της συμφωνηθείσας, με σύμβαση, παράδοσης εμπορευμάτων, η νομική βάση είναι η εξής: άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ. Επιπρόσθετη είναι η νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων που συνδέεται με το παρόν, άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ (στάθμιση συμφερόντων, βάσει των δικών μας συμφερόντων, να σας παρέχουμε μια ομαλή παράδοση σε ώρες που είναι οι καλύτερες δυνατές για εσάς).

Διαγράφουμε όλα τα προαναφερόμενα δεδομένα το αργότερο μετά τη νόμιμη λήξη της εγγύησης, εφόσον δεν είμαστε υποχρεωμένοι ή δεν δικαιούμαστε βάσει δικαίου την περαιτέρω αποθήκευση των δεδομένων αυτών.

Για τη διεκπεραίωση των πληρωμών μεταβιβάζουμε τα δεδομένα πληρωμής σας στο εντεταλμένο πιστωτικό ίδρυμα ή στην υπηρεσία πληρωμών που επιλέχθηκε κατά τη διαδικασία της παραγγελίας.

5. Σύνδεσμοι προς άλλους δικτυακούς τόπους

Η ιστοσελίδα μας ενδέχεται να περιλαμβάνει συνδέσμους ή αναφορές σε άλλες ιστοσελίδες που ανήκουν σε τρίτους, ο έλεγχος των οποίων δεν ανήκει στη Εταιρεία μας. Ομοίως, πρόσβαση στην Ιστοσελίδα μας μπορεί να επιτευχθεί και μέσω συνδέσμων που θα βρείτε στις ιστοσελίδες τρίτων, οι οποίοι βρίσκονται πέραν του ελέγχου της Εταιρείας μας. Η Εταιρεία μας δεν εγγυάται ούτε δίδει οποιαδήποτε υπόσχεση για την ακρίβεια, την ενημερότητα ή την πληρότητα των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτές τις ιστοσελίδες και δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια ήθελε τυχόν προκληθεί από το περιεχόμενο ή τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτές. Οποιαδήποτε παραπομπή σε ιστοσελίδα τρίτου μέσω συνδέσμου που βρίσκεται στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας μας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Εταιρεία μας εγκρίνει ή συστήνει ανεπιφύλακτα το περιεχόμενο ή τις ιστοσελίδες των τρίτων.

Οι χρήστες του παρόντος διαδικτυακού τόπου αποδέχονται ότι η εταιρεία δεν υποχρεούται, ούτε δύναται να ελέγξει την ασφάλεια και το περιεχόμενο τόσο των διαδικτυακών τόπων και ιστοσελίδων, όσο και των υπηρεσιών τρίτων στις οποίες παρέχει πρόσβαση. Εντούτοις η εταιρεία δικαιούται οποτεδήποτε να αφαιρεί, τροποποιεί ή διακόπτει οποιαδήποτε υπηρεσία τρίτου ή σύνδεση με διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες τρίτου, αν κατά την κρίση της απειλείται ή παραβιάζεται ο νόμος ή οι παρόντες όροι.

Όλες οι ενέργειες που προβαίνετε σε άλλον ιστότοπο ή διαδικτυακό τόπο από αυτόν της επιχείρησής μας γίνονται με αποκλειστική δική σας ευθύνη.

6. Χρονικό Διάστημα αποθήκευσης δεδομένων

Αποθηκεύουμε και εν γένει επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας για το χρονικό διάστημα που είναι σε ισχύ η συμβατική σχέση σας μαζί μας.

Εάν λήξει η συμβατική μας σχέση, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος που απαιτεί η κείμενη νομοθεσία με σκοπό τη συμμόρφωση μας, ενδεικτικά, σε φορολογικούς νόμους, διατάξεις παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων

Όσον αφορά προσωπικά δεδομένα τα οποία αποθηκεύουμε για την αποστολή newsletter, προσφορές, η διατήρησή τους γίνεται για όσο χρονικό διάστημα νομιμοποιούμαστε δυνάμει της ρητής συγκατάθεσής σας. Εν γένει, σε περίπτωση ανάκλησης συγκατάθεσης είμαστε υποχρεωμένοι να διαγράψουμε οριστικά τα προσωπικά δεδομένα για τα οποία έγινε ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

7. Ενημερωτικό υλικό (Newsletters)

H επιχείρησή μας δεσμεύεται να λαμβάνει τη ρητή συγκατάθεση για τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας με σκοπό την επικοινωνία μαζί σας μέσω newsletters. Η συγκατάθεση αυτή θα πρέπει να δοθεί εφόσον έχετε λάβει γνώση της πολιτικής μας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και των δικαιωμάτων σας.

8. Δικαιώματα με βάση τον Κανονισμό

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ 679/2016) ) (στο εξής ο «Κανονισμός») έχετε τα εξής δικαιώματα:

  1. δικαίωμα πρόσβασης, δηλαδή το δικαίωμα να πληροφορηθείτε εάν προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία
  2. δικαίωμα διόρθωσης, δηλαδή το δικαίωμα να απαιτήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  • δικαίωμα διαγραφής, δηλαδή το δικαίωμα να ζητήσετε να διαγραφούν τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν
  1. δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας όταν η ακρίβεια των δεδομένων αμφισβητείται, είναι παράνομη ή για άλλους λόγους
  2. δικαίωμα φορητότητας, δηλαδή το δικαίωμα να ζητήσετε να λάβετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβασθούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας και
  3. δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, εκτός αν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.
  • Για όλα τα ανωτέρω δικαιώματα σας και την άσκησή τους απευθυνθείτε στην έδρα μας στην Καβάλα επί της οδού Μεγ. Αλεξανδρου 7, Τ.Κ. 65302 ή στο e-mail info@ info@omorfo-spiti.gr, τηλ. 2510 226744. Η επιχείρησή μας θα απαντήσει εγγράφως στο αίτημά σας εντός 20 ημερών από την υποβολή του αιτήματος. Σε περίπτωση που κρίνουμε ότι χρειαζόμαστε παραπάνω χρόνο να απαντήσουμε θα σας ενημερώσουμε για αυτό εγγράφως

9. Επικαιροποίηση των προσωπικών δεδομένων

Για να μπορούμε να κρατήσουμε τα προσωπικά δεδομένα επικαιροποιημένα, σας συμβουλεύουμε να μας ενημερώσετε εγκαίρως για οποιεσδήποτε αλλαγές ή λάθος καταχωρήσεις των στοιχείων σας. Για να εξετάσετε και/ή να επιμεληθείτε προσωπικά δεδομένα, ή να λάβετε γνώση για πόσο χρονικό διάστημα η επιχείρησή μας προτίθεται να διατηρήσει προσωπικά δεδομένα ή για άλλες ερωτήσεις σχετικές με την πρόσβαση των προσωπικών δεδομένων, ή αν θέλετε να υποβάλετε αίτημα, ώστε να σας παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με το εάν διατηρούμε ή επεξεργαζόμαστε εκ μέρους τρίτων οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το αρμόδιο τμήμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@omorfo-spiti.gr.

Ασφάλεια δεδομένων

Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και επισκεπτών του Ιστοχώρου μας χρησιμοποιούμε ασφαλή σύνδεση και μέτρα ασφαλείας δεδομένων για την αποτροπή του κινδύνου απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κοινοποίησης των προσωπικών σας πληροφοριών.

Cookies

Κατά την πλοήγηση στον παρόντα ιστότοπο, όπως προαναφέρθηκε, ενδέχεται να συγκεντρώνονται στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών με τη χρήση cookies. Η χρήση των cookies διευκολύνει τον ιστοχώρο μας να αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του χρήστη, την ασφαλή αναζήτηση, τον υπολογισμό του αριθμού των επισκεπτών ή τη διευκόλυνση της εγγραφής στις  υπηρεσίες μας.

Μπορείτε να διαγράψετε τα cookies, αν το επιλέξετε. Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας, όπως και να ρυθμίσετε τους περισσότερους browsers, ώστε που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να διαγράψετε ή να καταργήσετε ορισμένα cookies, ενδέχεται να επηρεαστεί η λειτουργία του ιστοχώρου μας.

Αυτή η πολιτική μπορεί να ανανεώνεται από καιρό σε καιρό, π.χ. λόγω των τροποποιήσεων της σχετικής νομοθεσίας. Εμείς προτρέπουμε τους χρήστες να ελέγχουν περιοδικά αυτή τη σελίδα για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες πάνω στις πρακτικές απορρήτου.